LG, elindeki birçok patenti Vivo’ya sattı! İşte sebebi

1 ay önce 16

LG Electronics, ABD merkezli 46 standart patentini Çinli akıllı telefon üreticisi Vivo’ya sattı. LG, 2021 yılında akıllı telefon pazarından tamamen çekilmesinin ardından, sahip olduğu patent portföyünden gelir elde etmeye odaklanmış durumda. Satılan patentlerin büyük bir kısmı, dijital video ve seslerin sıkıştırılması ve çözülmesi için kullanılan codec teknolojilerine ilişkin. Peki, şirket neden elindeki patentleri satıyor?

LG patentleri bir bir satıyor: Son olarak Vivo’ya 46 ABD standart patentini sattı

Aldığımız bilgilere göre bu patentler arasında, çerçeve içi ve çerçeve dışı tahmin, dönüşüm kodlama, hareket vektör tahmini ve renk formatları gibi video işleme ve verimliliği artıran birçok önemli teknoloji bulunuyor. Bunlar hiç de basit teknolojiler değil, yüksek kaliteli video işleme için kritik bir öneme sahip.

lg-elindeki-patent-eritmeye-basladi-vivo-oppo-tlc

Aslında LG, 2021 yılında mobil cihaz pazarından çekilmesinin ardından sahip olduğu yaklaşık 24 bin patentle bir nevi patent yönetim şirketi (NPE) gibi hareket ediyor diyebiliriz. Şirket, 4G, 5G ve Wi-Fi gibi iletişim alanlarındaki patentlerini satarak gelir elde ediyor. Vivo dışında, OPPO ve TCL gibi diğer teknoloji firmalarına da çeşitli patentler satan LG, bu stratejisiyle sürekli bir nakit akışı sağlıyor.

 LG, Samsung ortaklığında yeni bir telefon geliştiriyor

LG ve Samsung güçlerini birleştiriyor. 2021'de telefon üretimini sonlandıran LG, Samsung ortaklığında yeni bir cihaz geliştiriyor.

Bundan önce LG Electronics patent pazarında önemli sonuçlar elde etmişti. Kasım 2023 ile Nisan 2024 arasında 55 ABD standart patentini OPPO’ya sattı. Ocak 2024’te de 14 ABD standart patenti TCL Ace’e devretti. Buna ek olarak, 2024’ün ikinci ve üçüncü çeyreğinde şirket, sırasıyla 32 ve 7 adet patentini OPPO ve TCL Ace’ye satmıştı. Yani, 2023 ile 2024 yılları arasında, LG toplamda 100’den fazla patenti farklı şirketlere satarak önemli gelirler elde etmişti.

Sizce patent yönetiminden elde edilen gelir, bir şirketin sürdürülebilirliği için yeterli olabilir mi? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

haberin devamını kaynağında oku