Epic Games, Samsung ve Google birbirine girdi!

3 saat önce 11

Fortnite’ın geliştiricisi Epic Games, Samsung ve Google’ı tüketici seçimlerini kısıtlayan rekabet karşıtı davranışlardan dolayı dava etti. Davada; Epic, Google ve Samsung’un “Otomatik Engelleyici” adlı bir özellik aracılığıyla Samsung cihazlarında üçüncü taraf uygulama mağazalarını engellemek için gizli anlaşma yaptığını iddia etti.

Epic Games, Samsung ve Google’a antitröst davası açtı

Otomatik Engelleyici özelliğinin, kullanıcıların Google Play Store ve Samsung Galaxy Store dışındaki kaynaklardan uygulama yüklemesini zorlaştırdığı belirtildi. İddiaya göre fark edilmesinin ardından doğrulanmamış tüm kaynakları varsayılan olarak engelleyecek şekilde değiştirildi.

Epic Games, bu durumun Google’a karşı daha önce lehine sonuçlanan bir kararı baltaladığını savunuyor. Google’a karşı açılan bir önceki davada, Google’ın Android kontrolünü uygulama pazarında yasadışı şekilde korumak için kullandığı belirtilmişti.

 Tamir testini başarıyla geçti!

Fiyat-performans telefonu Samsung Galaxy S24 FE onarılabilirlik testine girdi. Cihaz bu testte etkileyici bir puan elde etti.

Google’ın rekabetin önünü tıkadığı, tüketici seçeneklerini azalttığı ve hem kullanıcılar hem de geliştiriciler için maliyetleri artırdığı belirlenmişti. Buna göre Epic CEO’su Tim Sweeney ise yeni davanın, büyük şirketler tarafından oluşturulan rekabet karşıtı engeller için büyük bir mücadele olduğunu söyledi.

Dava başarılı olursa, Google ve Samsung’u platformlarını rekabete daha fazla açmaya zorlayabilir. Epic Games’in uzun yıllardır Apple ve Google’ın mobil pazarları üzerindeki kontrolüne karşı uzun süredir mücadele ettiğini belirtmek lazım.

google-halocene-anlasma-co2-emisyonu

Yeni davanın sonucu, uygulama dağıtımının geleceğini ve popüler mobil işletim sistemlerinin açıklığını şekillendirebilir.

haberin devamını kaynağında oku