En iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: “Bulgurlu Pazı Çorbası” Tarifi nasıl yapılır?
“Bulgurlu Pazı Çorbası” Kalori, “Bulgurlu Pazı Çorbası” püf noktaları ve adım adım anlatımıyla
En iyi yemek tarifleri‘nde
Çorba tariflerinin püf noktalarını, nasıl yapıldığını ögrenebilir ve özenle hazırlanmış basit tarifleriyle En iyi yemek tarifleri yemek tarifleri sitemizde bulabilirsiniz.
En iyi yemek tarifleri sitemize Kayıt Olup ailemize katılabilir, kendi tariflerinizi paylaşabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, lezzetli,nefis, pratik “Bulgurlu Pazı Çorbası” tarifimize başlayabiliriz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı ihmal etmeyin.
Afiyet Olsun!
KAÇ KİŞİLİK 6 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 15 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 25 dakika |
Bulgurlu Pazı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 çay kaşığı nane1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz2 diş sarımsak (kıyılmış)1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)4 çorba kaşığı sıvıyağ2 çorba kaşığı tereyağı1 adet yumurta sarısı1,5 çorba kaşığı un4 çorba kaşığı yoğurt2 su bardağı su1 bağ pazı (iyice yıkanmış, süzülmüş, incecik doğranmış)½ su bardağı pilavlık bulgur (yıkanmış, süzülmüş)1lt. tavuk suyuBulgurlu Pazı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Öncelikle geniş bir tencerenin içerisine tavuk suyunu ekleyin üzerine yıkayıp süzdürdüğünüz bulgurları ilave edip kaynatın
2. Su kaynadığında incecik doğradığınız pazıları iki su bardağı su ilavesiyle bulgurların içine aktarın
3. Pazılar yumuşayana kadar orta kısık ateşte pişirin (6-7 dakika)
4. Devamında bir kasenin içinde yoğurt, un ve yumurtayı birleştirip iyice karıştırın
5. Bu şekilde çorbanın terbiyesi hazırlanmış oldu
6. Kaynayan çorba suyundan hazırladığınız yoğurtlu karışımın içine bir iki kepçe çorba suyundan ilave edip karıştırın (Terbiyenin ılınması ve çorbanın kesilmemesi için)
7. Ilınan terbiyeyi sürekli karıştırarak çorbanın içine ilave edin. Kaynayana kadar sürekli karıştırın
8. Ardından bir tavanın içine tereyağı ve sıvı yağ ekleyip incecik yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip kavurun
9. Soğanlar kavrulduğunda sarımsakları ekleyip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra tuz, karabiber, pul biber ve naneyi ekleyip karıştırıp ocaktan alın
10. Kavurduğunuz soğanları kaynayan çorbanızın içine ilave edip karıştırın
11. Sonrasında sıcak sıcak servise sunun
